Latest project completes

Leeds Extension

Studio J recently completed a small extension to a detached property in North Leeds.

The clients brief was to enlarge their kitchen and increase the natural light into the space, give better connection to the garden and make the conservatory more usable.

 

Leeds extension

The house before any works

 

 

 

 

 

 

 

Our proposal relocated the utility to the side of the house, reusing this space for a larger kitchen-diner with 2 sets of bi-fold doors onto the garden. The conservatory was demolished and rebuilt as an extension,  linking into the rest of the house and opening up onto the new kitchen to create an L-shaped kitchen-dining-living room.

 

Leeds Extension

The house following completion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internally the space is bright and modern with views over the garden.

 

Leeds extension

Kitchen dining area

 

 

 

 

 

 

 

 

Leeds extension

View through to seating area

 

 

 

 

 

 

 

 

Leeds extension

Bi-fold doors and rooflights

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The client provided the following review of our services on the project:

“We were looking for a reconfiguration of our kitchen and other spaces in the house. Studio J provided us with an imaginative design which made much better use of the space and opened up the back of the house so that we can now better enjoy our garden. James also recommended a good builder who brought some ideas of his own. The final outcome of the project is excellent; we are very grateful to James and Richard for their professional advice and support.”

Builder – Henderson Construction

Structural Engineer – Arc Engineers

Building inspector – Quadrant

Photos by JMA Photography and Studio J Architects



Comment